Praktijkvoorbeeld: FiscaalFit.nl bespaart € 57.000!

Praktijkvoorbeeld: FiscaalFit.nl bespaart € 57.000!

15/09/2015

Door ons fiscale advies voor een bouwmetaalbedrijf bespaarden wij € 57.000! Hoe? Door actief mee te denken! 

De desbetreffende onderneming - die een B.V. uitoefent - moest een investering doen van € 130.000 voor nieuwe machines. Een bedrijfsinvestering zult u denken, met de belastingvoordelen die investeren met zich mee brengt. Maar het kan nog heel anders! 

FiscaalFit.nl adviseerde om de machine niet in de B.V. aan te schaffen, maar privé als ondernemer voor de inkomstenbelasting. Hierdoor werd deze ondernemer startende ondernemer voor de inkomstenbelasting en heeft hij recht op diverse ondernemersfaciliteiten. Eén van deze faciliteiten is bijvoorbeeld die van willekeurige afschrijving. 

Door de machine niet in de B.V. maar privé aan te schaffen, wordt deze aangemerkt als ondernemingsvermogen. Omdat hij een startende ondernemer is, kan hij de machine in het eerste jaar volledig afschrijven. Dit levert een extra aftrekpost op van € 130.000. Hierdoor maakt hij in het eerste jaar verlies. Maar dit verlies kan verrekend worden met voorgaande jaren. Door de machine na een jaar weer tegen werkelijke waarde in te brengen in de B.V., kan de B.V. in 5 jaar weer afschrijven over de machine. Hierdoor wordt nogmaals het resultaat verlaagd door de afschrijving.

Fiscale zaken, saai?
Wellicht klinken fiscale zaken saai, maar hier wordt toch iedere ondernemer blij van?! Een goede adviseur verdient geld voor u. Dat is de kracht van FiscaalFit.nl!